Probleemoplossing Ford Electric Explorer maakt geen verbinding met Android Auto

Probeer de volgende stappen voor probleemoplossing, afhankelijk van het type verbinding:

Bekabelde verbinding

1. Zorg ervoor dat u een gecertificeerde oplaadkabel gebruikt, bij voorkeur de kabel die bij de telefoon is geleverd of een gecertificeerde vervanging.
  2. Wacht met het verbinden van uw telefoon totdat het voertuig is gestart. Er kunnen verbindingsproblemen ontstaan als de telefoon wordt verbonden voordat het voertuig start.
  3. Zorg ervoor dat u de USB-poort vooraan gebruikt. Android Auto werkt niet via de poort achteraan.
  4. Controleer of Android Auto op uw telefoon is geactiveerd voordat u een verbindingsproces start.
  5. Controleer of zowel USB-tethering als Bluetooth zijn ingeschakeld in de telefooninstellingen.
  6. Zorg ervoor dat de Android Auto-app up-to-date is.

Als u alle bovenstaande stappen hebt doorlopen, start u uw telefoon opnieuw op en probeert u vervolgens verbinding te maken.

Draadloze verbinding

1. Zorg ervoor dat wifi op uw apparaat is ingeschakeld.
  2. Verwijder uw voertuig uit de Android Auto-instellingen van uw apparaat.
  3. Controleer of Android Auto op uw telefoon is geactiveerd voordat u een verbindingsproces start.
  4. Controleer of zowel USB-tethering als Bluetooth zijn ingeschakeld in de telefooninstellingen.
  5. Zorg ervoor dat de Android Auto-app up-to-date is.

Als u alle bovenstaande stappen hebt doorlopen, probeer dan uw telefoon opnieuw op te starten.

Opmerking: Lollipop 5.0 of hoger besturingssysteem is vereist.

Als u nog steeds dezelfde problemen ondervindt, neem dan contact op met uw lokale Ford-dealer.