Hoe start of stop ik een laadsessie voor mijn elektrisch voertuig van Ford?

Je kunt jouw laadsessie beheren met de FordPass®-app of de app voor openbaar opladen op het aanraakscherm van je voertuig.

Een laadsessie starten en stoppen

Kies uit de onderstaande optie om te leren hoe je een laadsessie voor je elektrisch voertuig (EV) van Ford kunt starten en stoppen:

De app voor openbaar opladen gebruiken (in het voertuig)

Een sessie starten en stoppen bij een lader in het netwerk via de app voor openbaar opladen:

1. Selecteer de Startknop op het aanraakscherm van je voertuig.
  2. Tik op Openbaar opladen.
  3. Selecteer de locatie van de lader.
    • Als je meer dan 50 meter van de lader verwijderd bent, tik je op de navigatieknop voor routegeleiding naar de lader. Tik op Ik ben er nu bij aankomst.
    • Als je je op minder dan 50 meter bevindt, ga je naar de volgende stap.
  4. Zorg dat het nummer van de lader en het oplaadpunt overeenkomt met wat er op het scherm van je voertuig staat.
  5. Selecteer Activeren.
  6. Sluit de lader aan wanneer de knop "Activeren" verandert naar "Aansluiten".
  7. Druk op de Stop-knop naast de oplaadaansluiting van je EV.
  8. Ontkoppel de lader wanneer de knop "Stop" verandert naar "Ontkoppelen".

Opmerking: Niet van toepassing voor de Explorer of Capri.

Met de FordPass-app 4.X

Een sessie starten en stoppen bij een lader in het netwerk met behulp van de FordPass-app:
1.    Log in bij FordPass.
2.    Tik op Laders weergeven.
3.    Zorg dat het nummer van de lader en het oplaadpunt overeenkomt met wat er in FordPass staat.
4.    Tik op Activeren.
5.    Sluit je EV aan zodra de lader aangeeft dat deze klaar is.
6.    Tik op Stop wanneer je EV het gewenste oplaadniveau heeft bereikt.
7.    Koppel de laadkabel los zodra het station aangeeft dat de sessie voorbij is.
Opmerking: Niet van toepassing voor de Explorer of Capri.

Met de FordPass-app 5.X

Een sessie starten en stoppen bij een lader in het netwerk met behulp van de FordPass-app:
1.    Open FordPass en tik op Energie.
2.    Selecteer Laadstation in het deel Geavanceerd.
3.    Zorg dat het nummer van de lader en het oplaadpunt overeenkomt met wat er in FordPass staat.
4.    Sluit je EV aan zodra de lader aangeeft dat deze klaar is.
5.    Tik op Activeren. Het kan tot 2 minuten duren voordat je laadsessie begint.
6.    Sluit je EV aan zodra de lader aangeeft dat deze klaar is.
7.    Druk op de Stop-knop naast de oplaadaansluiting van je EV.
8.    Koppel de laadkabel los zodra het station aangeeft dat de sessie voorbij is.
Opmerking: Niet van toepassing voor de Explorer of Capri.
Opmerking: FordPass biedt aanvullende opties om je laadsessie te stoppen voor locaties met langzaam AC-opladen:

• Opladen op een opgeslagen locatie: Tik op Stop op het scherm Voertuig of het scherm Energie van FordPass.
  • Opladen op een niet-opgeslagen locatie: Tik op Stop op het scherm Voertuig van FordPass.