Hoe gebruik ik Starten op afstand met FordPass®*?

Nadat je jouw FordPass® Connect-modem hebt geactiveerd, heb je directe toegang om jouw voertuig op afstand te starten in FordPass. Gebruik de onderstaande stappen voor meer informatie.

Vereisten voor starten op afstand

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

Starten op afstand met FordPass

Selecteer de vervolgkeuzelijst hieronder met jouw FordPass-app-versie voor meer informatie over hoe je de auto kunt starten op afstand in FordPass.

FordPass App 5.X versie - Voertuigen met interne verbrandingsmotor (ICE) en plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEV's)

ICE-voertuigen en PHEV's op afstand starten met behulp van de FordPass App 5.X versie:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het scherm Voertuig.
  3. Schuif de schuifbalk zo ver mogelijk naar rechts op jouw scherm om Aan te zetten.

Het verzoek wordt geladen, de status van jouw voertuig verandert en zodra jouw voertuig is ingeschakeld, verschijnt de verwachte looptijd.

FordPass App 5.X versie - Batterij-elektrische voertuigen (BEV's)

BEV's op afstand starten met de FordPass App 5.X versie:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het scherm Voertuig.
  3. Tik op het pictogram Ventilator.

Opmerking: De preconditioning van jouw voertuig begint.

Het verzoek wordt geladen, de status van jouw voertuig verandert en zodra jouw airconditioning is ingeschakeld, verschijnt de verwachte preconditioningtijd.

FordPass-app 4.X-versie

Op afstand starten met de FordPass App 4.X-versie:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het Startscherm.
  3. Houd de knop Motor starten ingedrukt om jouw voertuig te starten.

Er wordt een waarschuwing weergegeven zodra jouw voertuig succesvol is gestart. De waarschuwingsbanner wordt 10 seconden weergegeven.

Hoe kan ik de startduur op afstand personaliseren?

Na starten op afstand, kan de motor vijf, tien of vijftien minuten draaien voordat het voertuig wordt uitgeschakeld. Deze duur is configureerbaar in jouw voertuiginstellingen. Als jouw voertuig niet automatisch wordt uitgeschakeld, ontvangt je een melding.

Bekijk de stappen Start op afstand verlengen om jouw looptijd te configureren.

Wat moet ik doen als het starten op afstand niet werkt?

Verdere opties voor probleemoplossing

Als je andere problemen ondervindt, gaat dan naar FordPass-probleemoplossing voor aanvullende ondersteuning.

Aanvullende informatie

Hoe plan ik een start op afstand?
Wat moet ik doen als mijn activering in uitvoering is?
Waarom gaat mijn Ford-voertuig naar de Deep Sleep-modus?
Hoe stop ik een startverzoek op afstand in FordPass?