Hoe beheer ik vertrektijden in FordPass voor mijn elektrische voertuig?

In de FordPass®*-app kunt je vertrektijden toevoegen, bewerken, verwijderen of uitschakelen**. Bekijk de onderstaande stappen om te leren hoe je jouw reguliere vertrektijden en de gewenste temperatuur van het interieur kunt bijwerken.

Opmerking: Deze functie is momenteel niet beschikbaar voor de elektrische Explorer en Capri van 2024.

Voordelen van het gebruik van vertrektijden

Als je een elektrisch of plug-in hybride voertuig hebt dat wordt opgeladen, zal jouw voertuig je interieur voorbereiden op de door jou gewenste temperatuur en je onder alle weersomstandigheden het optimale accubereik bieden.

Vertrektijden van elektrische voertuigen beheren

Selecteer hieronder het vervolgkeuzemenu met jouw FordPass-app versie voor meer informatie over het toevoegen, bewerken, verwijderen of uitschakelen van uw vertrektijden.

Vertrektijd toevoegen - FordPass-app 5.X versie

Een vertrektijd instellen in de FordPass-app:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het Energie scherm.
  3. Tik op Vertrektijden.
    • Als je jouw eerste vertrektijd toevoegt, selecteer je Toevoegen in het gedeelte "Vertrektijd aanmaken".
    • Als je extra vertrektijden toevoegt, selecteer je de + in de rechterbovenhoek.
  4. Voer indien nodig het volgende in:
    • Op tijd klaar
    • Herhaal de dag van de week
    • Interieurcomfort
  5. Tik op Opslaan.

Als je problemen ondervindt, neem dan contact op met een gids via de opties Account > Contact opnemen met Help.

Vertrektijd toevoegen - FordPass-app 4.X versie

Een vertrektijd instellen in de FordPass-app:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het scherm Voertuig.
  3. Tik op Vertrektijden.
  4. Selecteer Vertrektijd toevoegen.
  5. Stel het volgende in voor jouw vertrekschema:
    • Tijd
    • Dagen van de week
    • Temperatuur interieur
  6. Selecteer Vertrektijd toevoegen om wijzigingen op te slaan.

Opmerking: Je kunt maximaal twee vertrektijden per dag instellen. Als je twee schema's overschrijdt, verschijnt het bericht 'Limiet bereikt'.

Als je problemen ondervindt, neem dan contact op met de FordPass helpdesk via de opties Account > Help.

Vertrektijd bewerken of verwijderen - FordPass-app 5.X versie

Een vertrektijd bewerken of verwijderen in de FordPass-app:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het Energie scherm.
  3. Tik op Vertrektijden.
  4. Selecteer een Vertrektijd.
    • Om te bewerken, wijzig je indien nodig de volgende opties:
      • Klaar om
      • Herhalen
      • Interieurcomfort
    • Tik op onderaan op het scherm op Verwijderen om deze te verwijderen.
  5. Tik op Opslaan.

Als je problemen ondervindt, neem dan contact op met de FordPass helpdesk via de opties Account > Contact opnemen met Help.

Vertrektijd bewerken of verwijderen - FordPass-app 4.X versie

Een vertrektijd bewerken of verwijderen in de FordPass-app:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het scherm Voertuig.
  3. Tik op Vertrektijd.
  4. Selecteer een Vertrektijd.
    • Wijzig de volgende opties om deze te bewerken:
      • Tijd
      • Dagen van de week
      • Temperatuur interieur
    • Tik op onderaan op het scherm op Verwijderen om deze te verwijderen.
  5. Tik op Opslaan/bevestigen wanneer je klaar bent op elk scherm.
  6. Selecteer Opslaan op het volgende scherm om alle wijzigingen te bevestigen.

Als je problemen ondervindt, neem dan contact op met de FordPass helpdesk via de opties Account > Help.

Schakel vertrektijden uit - Alleen FordPass-app 5.X versie

Om vertrektijden uit te schakelen:

1. Open de FordPass-app.
  2. Ga naar het Energie scherm.
  3. Tik op Vertrektijden.
  4. Schuif de regelaar Alle vertrektijden naar links om de functie uit te schakelen.

Als je problemen ondervindt, neem dan contact op met de FordPass helpdesk via de opties Account > Contact opnemen met Help.

*FordPass App is compatibel met bepaalde smartphoneplatforms en beschikbaar via download. Er kunnen datatarieven van toepassing zijn.

**Deze functie is alleen beschikbaar in de FordPass-app 5.X Experience.