Hoe werkt het bestuurderwaakzaamheidssysteem Driver Alert?

Driver Alert informeert de bestuurder als zijn rijgedrag tekenen van vermoeidheid vertoont. Het systeem berekent je alertheidsniveau op basis van je rijgedrag in relatie tot de rijstrookmarkeringen en andere factoren wanneer de rijsnelheid hoger is dan ongeveer 65 km/h (40 mph).

Het waarschuwingssysteem bestaat uit twee fasen:

1. Er wordt een tijdelijke waarschuwing gegeven om je te adviseren even te rusten. Dit bericht wordt slechts korte tijd weergegeven.
  2. Als je niet rust en het systeem blijft detecteren dat je rijgedrag verslechtert, geeft het een nieuwe waarschuwing. Deze blijft op het display van de instrumentengroep staan totdat je de waarschuwing annuleert.

Waarschuwingssysteem bestuurder activeren/deactiveren

Je kunt het Driver Alert System in- of uitschakelen met:

Het instrumentenpaneel:

1. Selecteer Instellingen met de displaybediening op het stuurwiel.
  2. Selecteer Driver Assistance.
  3. Schakel Driver Alert Aan of Uit.

Het SYNC-scherm van uw voertuig (indien uitgerust):

1. Druk op Instellingen.
  2. Tik op Driver Assistance.
  3. Touch Driver Alert.
  4. Aan- of uitzetten.

Het waarschuwingssysteem voor de bestuurder resetten

Je kunt het systeem resetten door:

• Het contact uit- en inschakelen.
  • Het voertuig stoppen en vervolgens het bestuurdersportier openen en sluiten.

Noot: Hulpfuncties voor de bestuurder zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de behoefte van de bestuurder om het voertuig onder controle te houden. Zie je instructieboekje voor details en beperkingen.