Hoe activeer ik het modem van mijn voertuig met FordPass®*?

Om verbinding te maken met je FordPass® Connect-modem, voegt je jouw voertuig toe aan FordPass en voltooi je de activering op het SYNC-scherm met behulp van de onderstaande stappen.

Voordat je begint, moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

Verbinding maken met FordPass Connect

Selecteer hieronder jouw FordPass-app versie voor de vervolg stappen om je FordPass Connect-modem te activeren of er verbinding mee te maken.

FordPass App 5.X-ervaring

Om verbinding te maken met je voertuig:

1. Stap in je voertuig en zet het voertuig aan.
  2. Zorg ervoor dat je voertuig aan staat en geparkeerd in een goed geventileerde, veilige ruimte staat.
  3. Controleer of uw connectiviteitsinstellingen zijn ingeschakeld in uw voertuig.
  4. Open de FordPass-app.
  5. Selecteer Verbinding maken met voertuig.

Opmerking: Als je voertuig is uitgerust met het FordPass Connect-modem en het menu "Verbinden met voertuig" niet verschijnt, neemt dan contact met ons op via Account > Contact Help

6. Tik op Ik heb mijn voertuig gestart.
  7. Lees en accepteer de melding op het scherm van je voertuig.

Opmerking: Het kan maximaal twee minuten duren voordat de verbinding tot stand is gebracht. Als je geen vraag op het scherm van je voertuig ziet, ga dan naar het onderwerp Ontbrekende melding op activeringsscherm van het voertuig voor de stappen.

8. Druk op Verbindingsstatus controleren zodra je de melding in het voertuig accepteert.

FordPass App 4.X-ervaring

Om je FordPass Connect-modem te activeren:

1. Open de FordPass-app.
  2. Selecteer het Startscherm.
  3. Tik op Voertuig activeren.

Opmerking: Als je voertuig is uitgerust met het FordPass Connect-modem en de knop "Voertuig activeren niet verschijnt", neem dan contact met ons op via Account > Help.

1. Ga naar binnen en start het voertuig.
  2. Zorg dat de transmissie in de Parkeerstand staat. Op het scherm van je voertuig moet een bericht verschijnen.
  3. Accepteer de pop-up ter bevestiging van de activering.

Opmerking: Als je geen vraag op het scherm van je voertuig ziet, ga dan naar het onderwerp Ontbrekende melding op activeringsscherm van het voertuig voor de stappen.

4. Ververs het Startscherm in FordPass door naar beneden te vegen op het scherm van je apparaat.

De knoppen van de afstandsbediening worden weergegeven onder de afbeelding van uw voertuig.

Tips als je niet in staat bent om te activeren

Verdere opties voor probleemoplossing

Als je andere problemen ondervindt, gaat dan naar naar de onderwerpmap FordPass-probleemoplossing voor aanvullende ondersteuning.

Aanvullende informatie

Hoe gebruik ik Starten op afstand met FordPass?