Hoe beheer ik de Valet-modus met Telefoon als sleutel?

Je kunt jouw tijdelijke valet-toegangscode in- en uitschakelen en opgeven via jouw SYNC.®-scherm. Gebruik de onderstaande stappen voor meer informatie.

Opmerkingen: Deze tijdelijke code is geldig zolang jouw voertuig in de Valet-modus blijft. Zodra de modus wordt verlaten, wordt de toegangscode ongeldig verklaard, waardoor jouw voertuig weer normaal kan functioneren.

Vereisten

Om de valetmodus met Telefoon als sleutel te gebruiken, moet je:

Valetmodus gebruiken met telefoon als sleutel

Selecteer een van de onderstaande vervolgkeuzelijsten voor stappen voor het in- of uitschakelen of het verstrekken van jouw toegangscode aan een parkeerbediende.

Valetmodus inschakelen met een telefoon als sleutelapparaat

Valetmodus Telefoon gebruiken al sleutel inschakelen:

1. Selecteer jouw Voertuigafbeelding op het SYNC-scherm.
  2. Druk op Besturingselementen.
  3. Selecteer Valet-modus.

Opmerking: jouw voertuig controleert of er een afstandsbediening of apparaat voor Telefoon als sleutel aanwezig is.

• Als er een Phone As A Key-apparaat wordt gevonden, wordt er via Bluetooth een tijdelijke valet-code gegenereerd en naar dat apparaat verzonden.
    • Als er een sleutel wordt gevonden, wordt je gevraagd een viercijferige pincode aan te maken. Druk na het invoeren op Gereed.

De valetmodus is nu ingeschakeld en het tijdelijke valetwachtwoord blijft op het scherm staan ​​gedurende de huidige ontstekingscyclus.

Valetmodus aanzetten met een back-upstarttoegangscode

Valetmodus inschakelen met een back-upstarttoegangscode:

1. Selecteer jouw Voertuigafbeelding op het SYNC-scherm.
  2. Druk op Besturingselementen.
  3. Selecteer Valet-modus.

Opmerking: jouw voertuig controleert of er een afstandsbediening of apparaat voor Telefoon als sleutel aanwezig is.

• Als er een afstandsbediening wordt gevonden, wordt je gevraagd een viercijferige pincode aan te maken. Druk na het invoeren op Gereed.
    • Als er geen Telefoon als sleutel-apparaat wordt gevonden, wordt je verzocht jouw back-upwachtwoord voor het starten in te voeren.

Zodra jouw back-upwachtwoord voor het starten is bevestigd, wordt er een tijdelijke toegangscode weergegeven op SYNC met instructies over hoe je deze kunt gebruiken.

Opmerking: De tijdelijke wachtwoordcode blijft weergegeven op het SYNC-scherm gedurende de huidige contactcyclus.

Jouw toegangscode doorgeven aan Valet

Informeer jouw parkeerwachter om het volgende te doen:

1. Voer de eerste vijf cijfers van de tijdelijke code in op het toetsenbord van de deur om de auto te ontgrendelen.
  2. Typ de toegangscode op het SYNC-scherm.

Opmerking: Wanneer de volledige wachtwoordcode van acht cijfers is ingevoerd, geeft SYNC weer dat het wachtwoord is geaccepteerd.

3. Trap het rempedaal in en druk op de Startknop om het voertuig te starten.

Belangrijk: Als je jouw afstandsbediening aan de parkeerbediende geeft, raad hem dan aan om niet op de knop Valetmodus verlaten te drukken. Indien geselecteerd, wordt de toegangscode ongeldig en keert jouw SYNC-scherm terug naar zijn normale functionaliteit.

Valetmodus uitschakelen

Als je de valetmodus wilt uitschakelen, drukt je op Valetmodus afsluiten op het SYNC-scherm.

• Als een apparaat voor Telefoon als sleutel wordt gevonden, wordt de valetmodus uitgeschakeld.
  • Als het systeem geen geldige Telefoon als sleutel detecteert, vraagt het systeem je om jouw back-upwachtwoord voor het starten in te voeren. Na validatie wordt de valetmodus uitgeschakeld.

Als je problemen ondervindt, neem dan contact op met assistentie voor aanvullende hulp via het Account > Hulp in FordPass.

Hoe stel ik Telefoon als sleutel in?
Hoe maak ik een reservetoegangscode?